Туристически забележителности

Архитектурни и Природни резервати

Products in Category
Занаятчийски център Бакалова къща - гр.Пловдив
Къщата на Евдокия Бакалова е в архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив”. Тя е представител на ранновъзрожденската жилищна архитектура и е обявена за паметник на културата от национално значение.
Къща-музей Хиндилиян - гр.Пловдив
Построена през 1834-35 г. от неизвестни за нас строители, къщата на Степан Хиндлиян е един от малкото запазени в оригинал симетрични пловдивски къщи.
Архитектурно исторически резерват Стария Пловдив
Стария Пловдив е Архитектурно-исторически резерват, награден през 1979г. със златен европейски медал за опазване паметниците от миналото, а от 2011г. е и в списъка на археологическите резервати.
Комплекс "Старинно Карлово"
Туристически комплекс "Старинно Карлово" представя културните традиции, занаяти и атракции за своите посетители.
Етнографски и занаятчийски център "Дюкянъ"
"Сопотски Еснафъ"- сдружение на шепа ентусиасти, занаятчии, ценители, родолюбци, и разбира се -... най-обикновени чешити, и прочие...
Дядо Стояновата воденица
Историческата воденица е известна от романа на Иван Вазов „Под игото”
Парк с римски терми и минерален извор Момина сълза - гр.Хисаря
До ден днешен това са едни от малкото запазени римски терми на Балканския полуостров. Там са се стичали хора от цялата империя, за да правят процедури и лечение с минерална вода.
Крепостна стена и порта Камилите - гр.Хисаря
Крепостта на Хисаря е една от най-добре съхранилите се от този тип паметници не само в България, но и на целия Балкански полуостров!
Архитектуно – исторически резерват – гр.Копривщица
Копривщица е възрожденски град с живописна природа, уникална архитектура и облекло, стари занаяти, народни обичаи и обреди, вкусна кухня.
Ротонда „Свети Георги Победоносец”
Църквата Ротонда - “Свети Георги Победоносец” е най-старият архитектурен паметник в София и единствената запазена до покрив постройка в града датираща от римската империя.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour