Конен туризъм

“От Ада до Рая” - Екстремна експедиция, 7 нощувки, 1950 лв.

Цена: $0,00
На склад
8 дена, 7 нощувки

Дата: Веднъж годишно. 2016 година: 27/8.

Това пътуване е вълнуващо преживяване, което ще ни отведе високо в планината, в компанията на дива природа и величествени орли, кръжащи в небето над нас.
Връх Ботев е висок 2376 м, а гледката от върха е възхитителна! Пътят ни минава и през природния резерват „Северен Джендем“. Красива, но дива и трудна, пътеката, известна под името „Северен ад“, представлява страхотно предизвикателство за ездачите.

Очакват Ви безброй приключения, красиви нощи, прекарани в уютни хижи, прохладни манастири и къщи за гости, прекрасни залези над скали и водопади, непосредствена близост с природата и наблюдение на много растения и животни, част от които са и защитени видове!
Конете, подготвени за тази експедиция, не са големи, но много пъргави. Добре обучени и подготвени за такива екстремни условия, те преминават този маршрут без трудности. Поради естеството на експедицията, с нас ще вземем само най-необходимото, а останалото от багажа ще оставим на сигурно в манастира.

Маршрутът е предназначен за ездачи с опит, в добро форма и крепко здраве. Максималната тежест на ездача не бива да надвишава 90 кг. Тъй като експедицията е наистина екстремна, нашият екип я препоръчва само за смели ездачи със здрава психика и издръжливост.

По време на тура, ще се погрижим да сте сити, благодарение на вкусна, силна, домашно-приготвена храна от местни еко-продукти. Нашето меню ще Ви накара да се почуствате свежи и силни по време на тази изключително тежка експедиция.

Ден 1:
Транспорт от уговорената начална точко до Априлци. След вкусна вечеря, следва информативна беседа, подготвяща ни за експедицията. Нощувка в уютна къща за гости в центъра на града.

Ден 2:
Първа среща и опознаване с конете, специално подготвени за този маршрут. Пътят още днес минава през диви планински пътеки и каньони. Началото на ездата е в бързо темпо, където реално ще опознаете коня си и ще свикнете един с друг. После започва изкачването на планината. Нощувката е в стара мандра, от която се открива невероятна гледка. Позволява ли времето, ще се насладим на вълнуваща вечеря край огън на открито в планината. Храната по време на целия тур е приготвена с продукти от домашни стопанства и е с неповторим вкус. Нощувка в хижа “Триглав”.

Ден 3:
Ще започнем спускането към омайната Розова долина. Ще се порадваме на страхотна панорама от високо, За обяд, направен с продукти от собственото си стопанство,ще ни посрещне мила старица. Ще посрещнем залеза в покоите на многовековен манастир. Мястото е чудно за наблюдение на много видове птици. Имате ли желание, ще се разходим до планинската рекичка наблизо.
Ден на езда през планинските върхове в сърцето на природния резерват “Северен Джендем”. В късния следобед, ще започнем спускане по стръмните склонове към нашето убежище.

Ден 4:
Маршрутът ни минава през, така наречения, „пътеката от Ада към Рая“. По изгрев слънце, слизаме до границата на резервата. Това е изключително предизвикателство и вълнуващо пътуване, единствено по рода си! В следобедните часове, ще се отправим към най-високия водопад на Балканския п-в - Райското пръскало, предлагащ ни едно незабравимо изживяване! Ще пренощуваме в подножието на водопада - хижа “Рай”.

Ден 5:
Нашата експедиция продължава през вековни широколистни гори и тучни поляни, обрасли с билки. Тук ще станете свидетели на това, което нашите коне могат! Нощувка в заслон “Ботев”.

Ден 6:
От заслон “Ботев” и близките поляни, ще се отправим към китното планинско градче Калофер. Ще се насладим на вкусна традиционна българска вечеря, домашно приготвена от гостоприемно семейство. Нощувка в хижа “Мандрата”.

Ден 7:
На разсъмване, ще се отправим към север, с което ще затворим кръга на маршрута ни. Вечерта ще достигнем нашата база, където ще прекараме и последната вечер.

Ден 8:
След закуската ще си вземем довиждане.

Цена на човек:
1950 лева

Цената включва:
-кон, екипировка за езда и амуниция
-2 или 3 нощувки в двойна стая на автентична българска къща за гости
-5 или 4 нощувки в планински хижи в стая по 3, 4 човека
-храна (закуска, обяд и вечеря)
-квалифициран водач
-транспортиране на личния багаж

Цената не включва:
-Транспорта до началната и от крайната точки на екскурзията /при Ваше желание ще оферираме изгодно/.
-Лични разходи

Резервация:
При резервация, молим да бъдем информирани за година на раждане/ височина/ тегло/ опит в езденето.

Депозит:
100 евро не по-късно от 7 дни след резервация.

Плащане:
Плащането трябва да бъде финализирано не по-късно от 35 дни преди началото на тура.

ВНИМАНИЕ: Поради специфичния характер на тези турове, за тях важат и следните допълнителни Общи условия:
- Ден на пристигане и заминаване – Събота
- Може да направите резервация самостоятелно, в двойка, в малка група или в по-голяма група. Обозначената цена на тура е при минимум 4 ездача, като при 2 или 3 ездача се начислява допълнителна такса от 50 евро на човек.
- Няма допълнителна такса за индивидуално настаняване на ездач, ако стаята е споделена (ж/ж; м/м).
- Самостоятелни стаи се заявяват предварително (допълнително заплащане).
- Храненето е напълно осигурено (от вечерята в деня на пристигане до закуската в деня на заминаване).
- Обядът е под формата на пикник, пакетиран обяд или нормален обяд, в зависимост от програмата и времето.
- Минерална вода се предоставя на всяко хранене; други безалкохолни напитки, вино и бира се заплащат на място.
- Всички гости трябва да имат лично направени Медицинска и Туристическа застраховки, покриващи експедицията.
- При анулиране на резервацията, депозитът от 100 евро не се възстановява. Ако анулирането е извършено по-рано от 14 дни преди началната дата на тура, 50% от сумата не се възстановява; 12-2 дни от началото на тура - 75% не се възстановява; по-малко от 2 дни преди началото - цялата заплатена сума не се възстановява.

Групова отстъпка:
Резервирай за 8 ездача за един и същи тур/период и плати само за 7!
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour