Винен туризъм

Древнотракийски Одриски винен тур, 2 нощувки, от 559 лв.

Цена: $0,00
На склад
Нашият тур ще ви отведе до земите на най-голямото древнотракийско царство – Одриското, което просъществува до 49 година, когато е завладяно от Римските легиони. База на нашето тридневно пътуване ще бъде бутиковата винарска изба „Едоардо Миролио“, над която се издига изключително елегантният хотел „Соли Инвикто“ (в превод - Непобедимото слънце). Пред очите на гостите се разкрива завладяваща гледка – лозя, зелени хълмове и езеро. По време на нашето пътуване, ще посетим три винарни, производители от източно тракийския регион – „Анжелус Естейт“,„Братя Минкови“ и, разбира се, „Едоардо Миролио“. Всеки един от тези професионалисти в бранша се отличава със своите иновационни технологии, световно признание, златни медали и качество. Дегустация на вина, вкусни български ястия, приятни разходки сред природата и почивка край басейна – всичко това съчетано в нашия винен тур, изготвен специално за ценителите на естетиката!

Ден 1-ви:
Транспорт от уговорената начална точка на нашето пътуване до живописното китно селце Еленово, където се намира и винарска изба „Едоардо Миролио“. Гостите ще имат възможността да отдъхнат в намиращия се над винарната хотел – „Соли Инвикто“, а по-късно през деня, ще последва дегустация на селектирани висококачествени вина, както и професионален тур около впечатляващия с интериора си комплекс. В края на деня, вие ще имате възможността да се посветите на почивка с чаша вино.

Ден 2-и:
След приятна закуска с красива гледка, ще се отправим към винарска изба „Братя Минкови“, имаща 135-годишен опит, съчетан с нови технологии и нестихваща страст към този поминък. Дегустирайки пивки вина, спечелили повече от 90 награди през годините, ще се насладим на вкусен обяд. В тура е включена и обиколка на комплекса с професионален енолог.
След това ще се отправим към имението „Анжелус Естейт“. Сравнително младата винарна, вече е доказала своята позиция на пазара. Енолог ще ни придружава по време на запознавателната обиколка в комплекса, след която ще последва дегустация на селекция от качествени вина, многократно награждавани по международни форуми през последните години.. По-късно, ще се отправим обратно към село Еленово.

Ден 3-и:
Ще закусим добре и отпътуваме към началната точка на този тур.

Цена на човек:
- 999 лeвa за 2-3 посетителя (минимум 2-ма)
- 729 лeвa за група от 4 до 8
- 559 лeвa за група от 9 до 14 (максимум 14)

Цената включва:
- Транспорт от/до уговорената начална точка на това пътуване;
- Транспорт по време на тура (миниван/кола);
- Две нощувки в бутик хотел „Соли Инвикто“, при настаняване в двойна стая;
- Дегустация във винарска изба „Братя Минкови“, с включени предястия и минерална вода;
- Обяд във винарска изба „Братя Минкови“;
- Дегустация във винарска изба „Едоардо Миролио“, с включени предястия и минерална вода;
- Дегустация във винарско имение „Анжелус Естейт“, с включени предястия и минерална вода;
- Две закуски (ден 2 и 3);
- Тур-водач от Bulgarian Wine Tours;
- Обиколки на избите с професионални винари;
- Туроператорска застраховка от HDI, в случай на неспазване на указаните услуги;
- Медицинска застраховка, покриваща до 2000 евро

Цената НЕ включва:
- Личен транспорт, включително и самолетни билети;
- Храна, различна от поменатата в тура;
- Лични разходи по време на тура

Условия, промени и анулиране:
- Промяна в името на някой от участниците, в срок по-малко от 45 дни преди началната дата на тура, са предмет на административна такса на стойност 25 евро.
- Промяна на началната дата на тура трябва да бъде писмено одобрена от BG-Trip.
- В случай на анулиране на резервация, възстановяването на заплатената сума е както следва: анулиране 45 или повече дни от началната дата на тура – 100%; между 30 и 45 дни преди началото – 70%; между 30 и 14 дни преди началото – 50% от заплатената сума; по-малко от 14 дни преди началото на тура – не се възстановява никаква част от заплатената сума.


По време на тура, следните винарни ще бъдат посетени:

„Едоардо Миролио“
Италиански предприемач, чието семейство има дълбоки корени във винарството, решава да инвестира във винарска изба в село Еленово, с което слага началото на „Едоардо Миролио“. Не случайно, село Еленово става дом на тяхната продукция – богатата почва и характерният за региона тероар бързо привличат вниманието на познавачите в областта. Винарската изба специализира в производството на едносортови вина – червени и бели, както и в традиционните пенливи вина.

„Братя Минкови“
Историята на винарната датира от 1875 г., когато тримата братя Минкови – Иван, Васил и Никофор, започват семеен бизнес, който бързо набира популярност, и още през 1894г. става носител на златен медал от престижния „Световен Панаир на Вината“ в Брюксел. На мястото на старата изба се издига нова и модерна винарна, построена през този век, с впечатляващи нови технологии. Въпреки иновациите в производството, „Братя Минкови“ е съхранила семейните традициите и нюх към добрите вина, като Syrah и Viognier. Една от най-новите селекции вина на избата – Le Photographe – печели награди на всяко изложение, в което взима участие, благодарение на характерния акцент на вкуса си, придобит от местния териор.

„Анжелус Естейт“
Притежаваща едни от най-модерните технологии във винопроизводството, „Анжелус Естейт“ привлича ценители от цял свят. В допълнение към изумителната футуристична архитектура, наподобяваща разперени ангелски криле, винарната разполага и с изключителни иновации, като автоматичната машина за оптично сортиране и големите дървени ферментационни танкове. Разположена в живописна местност в близост до язовир Жребчево, „Анжелус Естейт“ пленява своите гости със спокойствие, природа, красота и вино с неповторим вкус, което продължава да трупа отличия година след година.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour