Винен туризъм

Вино и СПА в Долината на р.Струма, 2 нощувки, от 529 лв.

Цена: $0,00
На склад
Мелнишкият регион е световноизвестен със своите пивки и ароматни вина, които, неслучайно, намират място на масите на повечето знатни европейски семейства през 17, 18-и век. Друг впечатляващ факт е, че един от любимите винени сортове на Уинстън Чърчил е именно Широка Мелнишка лоза. Региона разполага с широка селекция от ароматни местни сортове вина, които вие ще имате възможността лично да опитате при нашите посещения в три от винарските изби в района. Всяка една от тези винарни е 100% органично и био сертифицирана. Българите се славят с майсторството си в производството на вино още от дълбока древност, превърнала се и в техен основен поминък. По време на този тур ще имате възможността да се запознаете отблизо с историята на този отрасъл, различните техники при отглеждането на характерните за региона сортове грозде, както и тяхната преработка. Част от тура включва посещение на най-големият български манастир – Рилският манастир, който ,също така, е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1983 г. Нашите гости ще бъдат настанени в най-добрия хотел за 2014 г. – Медите Резорт СПА Хотел, намиращ се в град Сандански, където ще могат да се поглезят с професионални масажи и процедури за разкрасяване.

Ден 1-ви:
Транспорт от уговорената начална точка до Рилския манастир, откъдето ще започне нашето вълнуващо пътуване. Манастирът се намира в живописната Рила планина, където българския дух никога не избледнява. Мястото е ставало свидетели на множество важни събития от историята на България. Знайни и незнайни духовници, културни просветители и бойци за свобода са намирали убежище в манастира по време на тъмните векове под турско робство. Ето защо, и до ден днешен, всеки посетител може да усети силата на българския дух и безгранична вяра.
След това ще се отправим към винарски комплекс Меди Валей, където ще дегустираме едни от най-добрите местни вина (включени са мезенца и минерална вода). По-късно ще отпътуваме към град Сандански, където нашите гости ще бъдат настанени в четиризвездния Медите Резорт СПА Хотел.

Ден 2-и:
Вторият ден от нашето приключение из Долината на р. Струма ще бъде посветен на виното, българската гастрономия, природата и сладките разговори. След закуска, ще посетим две бутикови винарни, разположени в живописни зелени полета, обградени от малки китни селца, лозя и добре отглеждани животни.
Първо ще се отправим към една модерна винарна с необичайна архитектура, намираща се на върна на хълм, в близост до село Капатово, където като че ли времето е спряло от години. Винарска изба Орбелус, със своята изключително оригинална архитектура - бъчва, чиято долната част се намира под земята, а горната – над, произвежда пивки и ароматни вина от екологично чисто грозде. По време на нашата обиколка ще ни придружава винар професионалист, обяснявайки ни тънкостите на този занаят. Дегустация на вина и разходка из лозята са част от това посещение.
Втората спирка за деня е красивата Вила Мелник – винарска изба с повече от два века традиции във вино-производството и световно признати продукти. Там, ние ще имаме възможността да се насладим на още вино и характерни за региона гозби.
След този вълнуващ ден, ще ви върнем обратно в хотела, където ще можете да се отдадете на заслужена почивка, с опция за СПА процедури.

Ден 3-и:
Ще се заредим с вкусна закуска и отпътуваме към началата точка на този тур.

Цена на човек:

- 889 лeвa за 2-3 посетителя (минимум 2-ма)
- 659 лeвa за група от 4 до 8
- 529 лeвa за група от 9 до 14 (максимум 14)

Цената включва:
- Транспорт от/до уговорената начална точка на това пътуване;
- Транспорт по време на тура (миниван/кола);
- Две нощувки в Медите Резорт СПА Хотел, при настаняване в двойна стая;
- Посещение на Рилския манастир (самостоятелна обиколка);
- Дегустация във винарска изба Меди Валей, с включени предястия и минерална вода;
- Дегустация във винарна Орбелус, с включени предястия и минерална вода;
- Дегустация във Вила Мелник, с включени предястия и минерална вода;
- Две закуски (ден 2 и 3);
- Тур-водач от Bulgarian Wine Tours;
- Обиколки на избите с професионални винари;
- Туроператорска застраховка от HDI, в случай на неспазване на указаните услуги;
- Медицинска застраховка, покриваща до 2000 евро

Цената НЕ включва:
- Личен транспорт, включително и самолетни билети;
- Храна, различна от поменатата в тура;
- Лични разходи по време на тура

Условия, промени и анулиране:
- Промяна в името на някой от участниците, в срок по-малко от 45 дни преди началната дата на тура, са предмет на административна такса на стойност 25 евро.
- Промяна на началната дата на тура трябва да бъде писмено одобрена от BG-Trip.
- В случай на анулиране на резервация, възстановяването на заплатената сума е както следва: анулиране 45 или повече дни от началната дата на тура – 100%; между 30 и 45 дни преди началото – 70%; между 30 и 14 дни преди началото – 50% от заплатената сума; по-малко от 14 дни преди началото на тура – не се възстановява никаква част от заплатената сума.

По време на тура, следните винарни ще бъдат посетени:

Меди Валей
В Античността, долината на река Струма, намираща се в юго-източната част на България, е била населявана от тракийското племе Меди. Според легендата Спартак е бил роб от това племе, вдигнал се на бунт срещу Римската Империя. Подобно на останалите тракийски племена, медите също почитали виното и неговата сила, като го включвали в повечето си религиозни ритуали. Ето защо до ден днешен, този район е съхранил своите традиции във винарството. Меди Валей е производител на високо-качествени бутикови вина с отличаващ се вкус и аромат. Винарната е една от най-високо намиращите се в България (630м надморска височина). Тя е в близост до Рилския манастир, предлага на своите гости топло посрещане и незабравим уют.

Орбелус
В сърцето на заобикалящите я планини в югозападна България, се е сгушила една екологично чиста винарната Орбелус, която притежава изключително модерен производствен процес и е впечатляваща с външния си вид. Органичният начин на вино-производство е съпътстван с био-съхранението на вече готовия продукт. Благодарение на уникалния архитектурен дизайн на винарната, не се налага да се влагат много ресурси в изкуствено осветление, отопление и охлаждане на избите, като така се постига пълен унисон с природата. Орбелус предлага високо-качествени вина, които ежегодно печелят авторитетни международни награди. Традициите, качеството и био-производството са в основата на успехите на Орбелус.

Вила Мелник
Мелнишкият регион е световно известен със своите пивки вина. Всяка година Уинстън Чърчил лично закупувал 500 литра от характерния този район сорт Широка Мелнишка Лоза. Въпреки, че е сравнително нова винарна, Вила Мелник е световно призната за високото качество на вината си, красивата изба и гостоприемството. Интересен е фактът, че там се произвеждат и вина от сорта Мавруд, който е характерен за друг регион в България – Тракийската низина, което прави „Вила Мелник“ изключително интересна за всеки любител на вината.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour