Винен туризъм

Винен тур в Долината на розите и Тракийските царе, 2 нощувки, от 489 лв.

Цена: $0,00
На склад
Нашето тридневно пътуване е вдъхновено от тракийските традиции, култура и наследство, носещи в себе си непримиримия български дух. По време на този тур ще посетим две от най-красивите кътчета на България – Розовата долина и Долината на тракийските царе. Нашите гости ще бъдат настанени в комплекс „Старосел“, в близост до една от най-големите и добре запазени тракийски гробници по нашите земи. Хотелът предлага неповторимо изживяване, съчетавайки спокойствие, уют, природа, дегустация на вина, СПА процедури, както и характерни национални гозби. Целият интериор е в духа на българския фолклор от ранния период на Възраждането. Част от тура е и посещение на град Пловдив – Европейска Столица на Културата 2019, където ще имаме възможността да се насладим и на запомнящия се вкус на висококачествени вина във винарско имение „Драгомир“.

Ден 1-ви:

Транспорт от уговорената начална точка на нашето пътуване до Винен и СПА комплекс „Старосел“. Настаняване в хотела и обиколка из комплекса, включваща дегустация на вина и време за отдих.

Ден 2-и:
След богата закуска, ще се отправим към един от най-старите градове в Европа, известен със своята неповторима красота – Пловдив. Там, с помощта на професионален гид, ние ще се запознаем с историята и културата на този град, вплитащ в себе си разнообразие от традиции и архитектурни особености, останали по тези земи още от дълбока древност. След това, обядвайки на Небет тепе, ще се полюбуваме, от високо, на кипящия градски живот. По-късно, ще се отправим към следващата спирка от нашето пътуване – Винарско имение „Драгомир“, където ще дегустираме селекция от висококачествени вина. В късния следобед, ще се приберем обратно към Старосел.

Ден 3-и:
В последният ден от тази вълнуваща винена приказка ще закусим и отпътуваме към началната точка на нашия тур.

Цена на човек:
- 799 лeвa за 2-3 посетителя (минимум 2-ма)
- 549 лeвa за група от 4 до 8
- 489 лeвa за група от 9 до 14 (максимум 14)

Цената включва:
- Транспорт от/до уговорената начална точка на това пътуване;
- Транспорт по време на тура (миниван/кола);
- Две нощувки в комплекс „Старосел“
- Обиколка на Пловдив с професионален гид
- Дегустация във Винарско имение „Драгомир“, с включени предястия и минерална вода;
- Дегустация във винарна „Старосел“, с включени предястия и минерална вода;
- Две закуски (ден 2 и 3);
- Тур-водач от Bulgarian Wine Tours;
- Обиколки на избите с професионални винари;
- Туроператорска застраховка от HDI, в случай на неспазване на указаните услуги;
- Медицинска застраховка, покриваща до 2000 евро

Цената НЕ включва:
- Личен транспорт, включително и самолетни билети;
- Храна, различна от поменатата в тура;
- Лични разходи по време на тура

Условия, промени и анулиране:
- Промяна в името на някой от участниците, в срок по-малко от 45 дни преди началната дата на тура, са предмет на административна такса на стойност 25 евро.
- Промяна на началната дата на тура трябва да бъде писмено одобрена от BG-Trip.
- В случай на анулиране на резервация, възстановяването на заплатената сума е както следва: анулиране 45 или повече дни от началната дата на тура – 100%; между 30 и 45 дни преди началото – 70%; между 30 и 14 дни преди началото – 50% от заплатената сума; по-малко от 14 дни преди началото на тура – не се възстановява никаква част от заплатената сума.

По време на тура, ще бъдат посетени следните винарни :

Винен и СПА комплекс „Старосел“
Началото на българските традиции във винарството е поставено от траките, за които тази напитка е била повече от свещена. В близост до комплекс „Старосел“ се намира най-голямата, намирана досега, тракийска гробница, както и една от най-старите винарни от това време. Енотеката на комплекса, където се осъществява и дегустацията на вината, наподобява ротонда, с отлична акустика. Интересен факт е, че когато застанете по средата на залата и говорите високо, само и единствено вие можете да чуете ехото на изречените от вас думи. Комплексът предлага на своите гости богата селекция от СПА процедури, открит и закрит басейн, традиционен български ресторант и още много глезещи сетивата екстри по време на вашия престой.

Винарско имение „Драгомир“
Рядко можете да видите винарско имение в границите на град, а още по-рядко, ако този град е с размерите на Пловдив – вторият по големина в България. Но Пловдив неведнъж е изненадвал своите посетите с оригиналност и неповторими изживявания. В южната част на градът се намира „Драгомир“ – винарна, съчетаваща традиции и градска изтънченост. Създадено през 2006, имението веднага се утвърждава със своето качество, получавайки престижни международни награди на Vinalies Internationales в Париж през 2010 и 2011 г. Винарната е известна и с уникалното по рода си десертно вино от местния сорт Мавруд.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour