Туристически райони

За ваше улеснение и удобство сме създали туристически райони, които са създадени на база туристически обекти в близост един от друг. Комбинирали сме най-интересните забележителности, които да ви покажем без излишни и дълги трансфери. Районите включват музеи, галерии, паметници, природни забележителности, църкви, манастири, исторически забележителности, архитектурни и природни резервати.

София

Products in Category
Национален исторически музей
Националният исторически музей, с повече от 700 000 паметници на културата, е един от най-големите и богати музеи на Балканския полуостров.
Боянската църква "Св. св. Никола и Пантелеймон"
Църквата е една от 100-те туристически обекта на България и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.
Драгалевски манастир „Св. Богородица Витошка”
Манастирът е създаден от цар Иван Александър през първата половина на 14-и век.
Катедралният храм „Св. Ал. Невски”
Катедралният храм "Св. Александър Невски" е един от символите на България, придаващ й духовен и културен облик. Той е най-големият храм-паметник на Балканския полуостров и втората най-голяма провославна катедрала в света.
Църквата „Света София”
Църквата "Света София" е един от най-ценните паметници на раннохристиянската архитектура в Югоизточна Европа.
Археологически музей - гр.София
Музеят се намира в центъра на гр.София и се помещава в сградата джамия, построена през 15-и век.
Антична крепост „Сердика”
Територията от София, която покрива древна Сердика и средновековния Средец е обявен за исторически и археологически резерват.
Ротонда „Свети Георги Победоносец”
Църквата Ротонда - “Свети Георги Победоносец” е най-старият архитектурен паметник в София и единствената запазена до покрив постройка в града датираща от римската империя.
Манастир „Свети Йоан Богослов”
Манастир „Свети Йоан Богослов” е уникален паметник на българската култура.
Скален комплекс „Сараят”
Скален комплекс "Сараят" са скални пирамиди, малки пещери, скални арки, скални венци, карстови извори и други фигури, разположени на площ 13 ха в група, наподобяваща древен дворец.
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour