Туристически райони

За ваше улеснение и удобство сме създали туристически райони, които са създадени на база туристически обекти в близост един от друг. Комбинирали сме най-интересните забележителности, които да ви покажем без излишни и дълги трансфери. Районите включват музеи, галерии, паметници, природни забележителности, църкви, манастири, исторически забележителности, архитектурни и природни резервати.

Бургас

Products in Category
Кабиленски манастир
В Античността местноста Кабиле е била религиозен център. По времето на Император Константин Велики, в близост до днешния архиологически резерват, се е намирал манастирът.
Античен град „Кабиле”
Историята на град Кабиле датира от 2-то хилядолетие пр. Хр. Градът е бил важен икономически и културен център в Тракия и Долна Тунджа.
Морската градина - гр.Бургас
Морската градина в гр.Бургас е красив парк, разположен по протежението на Черноморското крайбрежие и е национален природен обект
Етнографски музей - гр.Бургас
Посетителите на музея имат възможността да се запознаят с вътрешния дизайн на местна българска къща от 19-и век, както и актуални за времето женски дрехи и аксесоари.
Археологически музей - гр.Бургас
Археологическият музей привлича посетители и със своя открит музей - уникална реконструкция на тракийска гробница от 13-и век пр. Хр. и голям брой експонати, открити в Бургаския район.
Архитектурно – исторически резерват  Старинен град - гр.Созопол
Архитектурно–историческия резерват Старият Созопол спечели приза в класацията "Българските чудеса" през 2011 година.
Археологически музей - гр.Созопол
Музеят се намира в старата част на Созопол. Известен е с това, че проследява историята, културата и традициите на града от края на 6-и век пр. Хр. до 17-и век
Старинен град - гр.Поморие
Поморие се намира на българското южно Черноморие. Според намерените в областта артифакти, първите селища са се формирали през Каменната епоха.
Антична куполна гробница - гр.Поморие
Гробницата датира от 2-и до 3-и век. Вярва се, че е служила за мавзолей на богата анхиалска фамилия. Най-вероятно мястото е използвано за различни религиозни ритуали.
Музей на солта - гр.Поморие
Това е единственият музей на солта в Източна Европа. В Античността солта е била изключително ценна, рядка и скъпа стока, за което неслучайно е наричана "бялото злато"
www.bg-trip.com Mitkulishev Photography Ivan Mandevski © Photo: Svetoslav Todev

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour