География

България може да се похвали с огромно природно разнообразие, включително великолепна дива природа, изобилие от редки растения и животински видове и уникални природни забележителности. Релефът в България е изключително разнообразен.

Планинските масиви се простират величествено в цялата страна, обещавайки спиращи дъха гледки и приключения. Черноморското крайбрежие предлага едни от най-добрите плажове в Европа с естествен ситен пясък, удивителни скали и приказни заливи. Долината на розите съблазнява със своите цветове и аромати. Проломи, скални пирамиди, водопади, езера, реки, удивителни скални образувания и пещери изкушават туристите от цял свят.

Изключителното разнообразие на българската флора и фауна, със своите 35% горски площи, една от най-големите популации на кафяви мечки в Европа, съчетано с климата, осигуряващ дълги и слънчеви летни дни, прави страната истински природен рай. Българското природно богатство е запазено в 3 национални и 11 природни парка, чиято основна цел е да насърчи еко туризъм.

Благоприятният климат и природните забележителности в страната предоставят възможности за развитието на многобройни морски, планински, балнео и спа курорти.

YOUR PERSONAL GUIDE IN BULGARIA               Create your own tour

Bulgaria a piece of paradise